Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Εμπειρίες σχετικά με τα Windows 7

Πρόσφατα βρήκα την έκδοση Beta 1 (Build 7000.081212-1400) των Windows 7 και την εγκατέστησα δοκιμαστικά. Σε πρώτη φάση να σας πώ ότι έχει αρκετές ομοιότητες με τα Windows Vista (ακόμα και κοινούς drivers) αλλά έχει και κάποιες ενδιαφέρουσες διαφορές.

Αφού τα εγκατέστησα, άρχισα να εγκαθιστώ drivers για τις συσκευές. Εννοείται βέβαια ότι είναι πολύ νωρίς για να έχουν βγει Windows 7 drivers, οπότε εγκατέστησα Windows Vista drivers, εφ’ όσον ήξερα ότι είναι συμβατοί. Οι drivers του chipset εγκαταστάθηκαν χωρίς καμμιά αντίρρηση, όπως και όλοι οι άλλοι πλην της nVidia για την κάρτα γραφικών. “Όχι ρε γαμώτο”, λέω, “στα γραφικά βρήκε να κωλώσει, που είναι και οι πιο σημαντικοί drivers”; Μπαίνω επί τόπου ατο site της nVidia και κατεβάζω τους τελευταίους drivers για Vista (σιγά μην είχε για Windows 7). Όταν πήγα να τους εγκαταστήσω με έκπληξη διαπίστωσα ότι κατάλαβαν πως τρέχω τα Windows 7 και στην επικεφαλίδα έγγραφε “drivers for Windows 7”, αντί για “drivers for Windows Vista” που έγγραφε η προηγούμενη έκδοση και φυσικά εγκαταστάθηκαν επιτυχώς χωρίς κανένα πρόβλημα. Και όποιος άλλος driver ή πρόγραμμα παραπονιόταν για “λάθος” έκδοση Windows, δεν είχα παρά να κάνω Compatibility Mode σε Windows Vista και η εγκατάσταση προχωρούσε κανονικά!

Από χαρακτηριστικά, τα αναμενόμενα: Windows Media Player 12 Beta (δεν το χρησιμοποίησα ακόμα για να δώ τι διαφέρει από την έκδοση 11), Internet Explorer 8 (πάλι έκδοση Beta αλλά χωρίς τα προβλήματα της αρχικής Beta έκδοσης) κλπ.

Περισσότερες λεπτομέρειες σε επόμενη ανάρτηση…

Δεν υπάρχουν σχόλια: